Aktuelles Land wechseln?

ALVA on ESY ja verkottaa ulkovalaisimet älykkäästi

Uutta: liikeilmaisimilla varustetut
pollarivalaisimet 700 / 100

Älykkäät polut

ALVA-sarjan pollarivalaisimet ovat kestävän ja älykkään ulkovalaistuksen malliesimerkki. Integroitu DALI-liikeilmaisin mahdollistaa liikkeestä ja päivänvalosta riippuvaisen valaistusryhmän ohjauksen esimerkiksi anturittomista ALVA-pollarivaloista.

Valoa ja energiaa vain, kun sitä tarvitaan

Ulkovalaisimien automaattinen ja energiatehokas kytkentä ja himmennys ei ole vain kätevää. Se myös vähentää energiakulutusta ja auttaa vähentämään maailmalaajuisia CO2-päästöjä. Lisäksi se vähentää valosaastetta, joka on kasvava ympäristöongelma maailmalla.

 • Kestää meri-ilmaa ja hylkii likaa

 • Malleja, joissa on integroidut liikeilmaisimet sekä suunnistusvalo- ja hämäräkytkintoiminto

 • Liikeilmaisimet muiden valaisimien energiatehokkaaseen ohjaukseen ja kytkintoimilaitteet

Kestävä muotoilu

Polut, pihat, sisäänkäynnit ja viheralueet: ALVA-pollarivalaisimet ovat ihanteellinen valinta älykkääseen valaistukseen monilla eri alueilla. Erittäin kestävän muotoilunsa ansiota ne vastaavat kaikkia yleisten tilojen asennusvaatimuksia.

Yksinkertainen DALI-broadcast

Integroiduilla liikeilmaisimilla varustetut ALVA-pollarivalaisimet ovat saatavana sisäänrakennetulla DALI-väyläjännitesyötöllä ja valaisinryhmien ohjauksella yksinkertaisen DALI-broadcastin kautta. Valaisimia ei tarvitse määrittää yksitellen. ESYLUXin DALI-toimilaite mahdollistaa ON/OFF-valojen integroinnin verkkoon.

Joustava ohjaus

ALVA-sarjan tuotteissa on eri kokoja, valaisimien halkaisijoita ja valoaukkoja, jotka mahdollistavat erittäin joustavan ohjauksen. Erilliset ulkoalueen ESYLUX-liikeilmaisimet tarjoavat vaihtoehdon pollarivalaisimien tarpeenmukaiseen ohjaukseen, kun valaisimissa ei ole integroituja liikeilmaisimia.

Ratkaisu A:
ALVA-sarjan ohjaus integroidulla anturijärjestelmällä

ALVA-pollarivalaisimissa on integroitu DALI-liikeilmaisin, sisäänrakennettu DALI-väyläjännitesyöttö ja älykäs verkotus broadcast-tilassa.

ESYLUXin DALI-toimilaitteen (1) avulla DALI-liitäntää vailla olevat laitteet voi helposti integroida ja ohjata liikkeen ja päivänvalon mukaan.

Ratkaisu B:
ALVA-sarjan ohjaus erillisellä anturijärjestelmällä

RC-, DEFENSOR- ja MD-W-sarjojen ulkokäyttöön tarkoitetut liikeilmaisimet tarjoavat klassisen vaihtoehdon valaisinryhmien kytkemiseen päälle tarpeen mukaan ulkotiloissa.

Niitä on saatavana eri versioina, ja niissä on käytännöllisiä lisätoimintoja ja vaikuttavan korkealaatuista anturiteknologiaa.

Vaikuttavat toiminnot

Automaattisen kytkemisen ja sammuttamisen lisäksi lisävarusteena saatava integroitu DALI-liikeilmaisin tuo ALVA-sarjalle hyödyllisiä lisäohjaustoimintoja.

 • Sarjan valaisimet voivat esimerkiksi tarjota kevyttä ja miellyttävästi valaisevaa suunnistusvaloa, kun lähettyvillä ei ole ihmisiä.

 • Vaihtoehtoisesti valaisimiin voidaan asettaa jälkihehku, joka kytkeytyy päälle viimeisimmän liikkeen havainnoinnin jälkeisen viiveajan jälkeen.

 • Yksi vaihtoehto on hämäräkytkentätoiminto. Kun se otetaan käyttöön, valaisimet kytkeytyvät päälle pimeyden laskiessa liikkeestä riippumatta ja sammuvat automaattisesti seuraavana aamuna.

Suunnistusvalo

jälkihehku

Kestävä kotelo

Lujatekoinen ja meri-ilmaa kestävä painevalettu alumiinikotelo ja suulakepuristettu profiili suojaavat valaisimia tehokkaasti vedeltä ja pölyltä. Jauhepinnoitettu pinta on tyylikäs ja likaa hylkivä, ja se on helppo puhdistaa, sillä se kestää hyvin puhdistusaineita (graffiteilta suojaava vaikutus).

Korkealaatuista teknologiaa sisällä

Liitinkotelo ja ohjainlaatikko on asennettu turvalliselle korkeudelle pollarivalaisimien pohjalevyn yläpuolelle, jotta kotelon sisällä oleva teknologia on suojassa ympäristön vaikutuksilta. Sijainti varmistaa, että sähkökomponentit pysyvät kuivina ja vahingoittumattomina, vaikka vettä tunkeutuisi kovalla sateella kotelon pohjalle.

Edustavaa valaistusta
IT-alan ammattilaisille

IT-alan yrityksen Märzin rakennus Hampurissa: Integroiduilla DALI-liikeilmaisimilla varustetut ALVA-pollarivalaisimet ohjaavat rakennuksen valaisinryhmiä broadcast-tilassa ja tarjoavat tarvittaessa miellyttävää suunnistusvaloa.

>>

Vähennä valosaastetta älykkäästi

Kasvava ympäristöongelma

Kasvava valon määrä yöllä, toisin sanoen valosaaste, aiheuttaa vahinkoa erilaisille eliöille. Tässä on muutamia esimerkkejä:

Valo houkuttelee miljoonia hyönteisiä, jotka kiertävät valoa loputtomiin, mikä ajaa ne usein uupumukseen ja kuolemaan. Linnut voivat törmätä valaistuihin rakennuksiin ja kuolla sen seurauksena. Valo vaikuttaa myös puiden kykyyn tunnistaa meneillään oleva vuodenaika ja heikentää niiden energianhallintaa. Se aiheuttaa tulikärpäsille vaikeuksia löytää kumppania ja uhkaa siten niiden olemassaoloa.

Paras ratkaisu

Luonnon kannalta parasta olisi, jos keinotekoista valoa ei käytettäisi lainkaan. Valoja tulisi käyttää vain, kun niitä todella tarvitaan. Tässä ovat tärkeimmät pääkohdat:

 • Valot kytketään päälle vain tarvittaessa
 • Valon voimakkuutta vähennetään minimiin
 • Ei ylöspäin suunnattuja valonsäteitä
 • Korkea kotelointiluokka (estää hyönteisiä pääsemästä sisään valaisimiin ja kuolemasta niihin)
 • Vain tarpeellisten valaisimien asennus
 • Valaistus, joka tuottaa yleensä vähemmän sinistä valoa
 • Värilämpötilaa tärkeämpää on sammuttaminen tai himmentäminen!

Älykäs ratkaisu

Integroiduilla DALI-liikeilmaisimilla varustetut ALVA-pollarivalaisimet ovat ihanteellinen ratkaisu valosaasteen vähentämiseen, koska ne tarjoavat seuraavia etuja:

 • Automaattinen valaistus vain tarvittaessa lisävarusteena saatavan integroidun anturin ansiosta

 • Lisävarusteena saatava himmennetty suunnistusvalo, joka tuottaa heikon kirkkauden, kun paikalla ei ole ihmisiä

 • Läpinäkyvillä diffuusoreilla varustetut versiot optimaalista valonjakoa varten (valonsäteet suunnataan vain alaspäin)

 • Kotelointiluokka IP65

Hyödyt nopeasti

 • Korkealaatuinen alumiinikotelo, joka kestää meri-ilmaa ja hylkii likaa
 • Korroosion kestävyys standardin EN ISO 9227 mukaisen suolasumutestin (96 h) mukaan
 • Kestää hyvin puhdistusaineita (graffiteilta suojaava vaikutus)
 • Liikeilmaisimilla varustetut versiot liikkeestä ja päivänvalosta riippuvaan valonohjaukseen sekä mahdolliseen DALI-verkotukseen
 • 230 V:n laitteet voidaan integroida DALI-toimilaitteella
 • DALI-väyläjännitesyöttö on integroitu liikeilmaisimilla varustettuihin valaisimiin
 • Liikeilmaisin voidaan helposti määrittää kaukosäätimellä tai ESY-Penillä tai ESY-Appin avulla (saatavina lisävarusteena)
 • Integroidun anturijärjestelmän tunnistusetäisyys: 6 m (halkaisija 170 mm), 4 m (halkaisija 100 mm)
 • Valoaukko (180° tai 360°), korkeus ja halkaisija vaihtelevat malleittain
 • Täyttävät yleisten tilojen asennusta koskevat vaatimukset: (IP65), IK09 (700/100 - 540, 940/170 MD), IK10 (540, 940/170)
 • Saatavana ulkoalueen turvallisuutta parantava perusvalaistus (suunnistusvalo)
 • Peitetty LED-valo, jossa ei ole häikäisevää suoraa valoa
ALVA-pollarivalaisimet 3000 K / 180° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA-pollarivalaisimet 3000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA-pollarivalaisimet 3000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA-pollarivalaisimet 3000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA-pollarivalaisimet 3000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA-pollarivalaisimet 4000 K / 180° / 940 mm / Ø 170 mm
ALVA-pollarivalaisimet 4000 K / 360° / 540 mm / Ø 170 mm
ALVA-pollarivalaisimet 4000 K / 360° / 700 mm / Ø 100 mm
ALVA-pollarivalaisimet 4000 K / 360° / 940 mm / Ø 170 mm

Kestävää
synergiaa

Aikasidonnaiset käyttötilat, liikkeen suuntaan perustuva viiveaika, älykäs suojaus ilkivaltaa ja sabotaasia vastaan: Mielenkiintoinen ja kätevä tapa ohjata anturittomia ALVA-pollarivalaisimia on käyttää DEFENSOR-sarjan tuotteita. ALVA-sarjan kestävät tuotteet ja DEFENSOR-suojatoiminnot muodostavat älykkään ja erittäin luotettavan valaistusratkaisun.

More