HUMAN CENTRIC
LIGHTING ON ESY

Symbilogic – ESYLUXin energiatehokas human centric lighting -tekniikka

Biologisesti vaikuttava valo parantaa huomattavasti elämänlaatua työpaikoilla simuloimalla päivänvalon luonnollista muutosta ja sen keskeisiä ominaisuuksia. Tämä moderni valaistusmuoto on ESYLUXin kehittämän SymbiLogic-tekniikan ja älykkäiden anturien ansiosta myös erityisen energiatehokas.

Lähde: Tutkimus: ”Quantified benefits of Human Centric Lighting”, ZVEI/LightingEurope/A.T. Kearney, huhtikuu 2015

Luonnollinen päivänvalo on ihanteellisin valo ihmiselle. Auringon ja sinisen taivaan yhdistelmällä sekä päivän aikana muuttuvalla valon värillä ja kirkkaudella on kauaskantoinen ja valtava positiivinen vaikutus ihmisen hormonitasapainoon. Valitettavasti nykyisin ihmiset eivät saa tarpeeksi päivänvaloa, koska he oleskelevat enimmäkseen suljetuissa tiloissa.

Elinvoimaisuutta, keskittymiskykyä ja terveyttä edistävä valaistus

Biologisesti vaikuttava valo, Human Centric Lighting, ratkaisee tämän ongelman. Se luo sisätiloihin päivänvalon kaltaisen valon ja sen dynaamisen vaihtelun sekä samat positiiviset vaikutukset: Kuten luonnossakin, kirkas, kylmänvalkoinen valo parantaa päivällä elinvoimaisuutta ja hyvinvointia, ja auttaa keskittymään paremmin ja vähentämään virheitä. Lämpimänvalkoinen valo puolestaan rentouttaa laskevan ilta-auringon tavoin. Biologisesti vaikuttava valo myös vakauttaa vuorokausirytmiä, mikä takaa paremman ja virkistävämmän yöunen.

Human Centric Lighting luo päivänvalon kaltaisen valaistuksen, jota nykypäivän ihminen ei muutoin saa sisätiloissa lähes ollenkaan.

Symbilogic – biologisesti vaikuttava ja erittäin energiatehokas

ESYLUXin SymbiLogic-tekniikka yhdistää saumattomasti ihmisen kannalta parhaan valon ja älykkään ohjauksen. Se tuottaa biologisesti vaikuttavaa valoa, joka on optimoitu erityisesti toimistotiloihin: Aamupäivällä kirkkaammaksi ja sinisemmäksi dynaamisesti muuttuva valo virkistää ja aktivoi. Keskipäivällä kumpikin arvo laskee hetkeksi, ja nousee sitten taas voimakkaasti, mikä ehkäisee tavallista iltapäiväväsymystä. Näin SymbiLogic auttaa ihmisiä työskentelemään myös päivän väsyttävimmän vaiheen yli keskittyneesti ja tehokkaasti. Iltaa kohti SymbiLogic vähentää valon kirkkautta automaattisesti ja muuttaa sen lämpimänvalkoiseksi, mikä valmistaa elimistöä vähitellen tulevaa yötä varten. Innovatiivisella ohjauksella SymbiLogic huolehtii virkistävistä yöunista ja edistää palautumista. SymbiLogic tarjoaa uudenlaista pirteyttä ja pitkäaikaisia terveysetuja.

ESYLUXin SymbiLogic on monipuolisten etujensa lisäksi myös erityisen energiatehokas. Ratkaisevia ovat läsnäoloilmaisin ja älykäs valonhallinta – kuten toimistoihin suunnitellussa PRANA+-lattiavalaisimessa ja CELINE- ja NOVA Quadro -Sets valojärjestelmissä: Valot syttyvät läsnäolon ja päivänvalon mukaan. Päivänvaloa hyödyntävä ja sen mukaan muuttuva biodynaaminen kirkkaudensäätö on uskomaton innovaatio. SymbiLogicin niin kutsuttu mukautuva vakiovalonsäätely käyttää luotettavaa teknistä periaatetta moderniin sisätilojen valaistukseen ja auttaa siten automaattisesti säästämään energiaa.

SymbiLogic-ratkaisujen biologisesti vaikuttava valo parantaa elämänlaatua pitkällä tähtäimellä. Siitä hyötyvät niin yksittäiset työntekijät kuin koko yrityskin, sillä motivaatio ja tyytyväisyys lisääntyvät työpaikalla ja tehokkuus kasvaa tuntuvasti. Human Centric Lighting voi vähentää sairastelusta johtuvia poissaoloja ja jopa auttaa pienentämään onnettomuusriskiä.

 

Roomaan napin painalluksella

SymbiLogic-tekniikalla on myös erityinen geofysikaalinen lisäominaisuus: Luonnollinen auringon valo ei muutu päivän aikana pelkästään dynaamisesti, vaan sen väri ja kirkkaus vaihtelevat maailman eri puolilla eri tavoin. Eri leveysasteilla on erilainen valo. SymbiLogic jäljittelee muuttuvalla valaistuksellaan näitä erityisiä valaistusoloja useiden eri leveysasteilla sijaitsevien suurkaupunkien mukaan. Voit päättää itse, minne valomatkasi suuntautuu: New Yorkin 5th Avenuelle, Tukholman saaristoon vai kenties aurinkoiseen Italiaan cappuccinokupin ääreen?

Kontakt Sidebar fi

Kontakt Sidebar

OTA YHTEYTTÄ

* Pakollinen kenttä