Aktuelles Land wechseln?

ESY on tarpeen mukaan
ohjautuvaa automaatiota

Parempaa elämänlaatua, taloudellisuutta ja kestävää energiatehokkuutta

Energiaa vain silloin, kun sitä oikeasti tarvitaan: Tarpeen mukaan ohjautuvan rakennusautomaation taustalla on hyvin yksinkertainen toimintaperiaate. Sen keskeinen tekijä on älykkäät anturit. Älykkyys tarkoittaa, että järjestelmä huomioi ympäristön muutokset ja ohjaa tilatekniikkaa sen mukaan automaattisesti. Tämä parantaa energiatehokkuutta ja optimoi tilan ilmapiirin. Automaatio tuo mukavuutta elämään. Kun ihmiset voivat tehdä töitä paremmin, taloudellisuus paranee – ja luonnonvaroja säästyy.

Parempaa elämänlaatua

Älykkäät anturit asettavat ihmiset toiminnan keskiöön ja luovat:

 • parhaat valaistusolot ohjaamalla valoja
 • parhaan sisäilman ohjaamalla ilmastointia ja lämmitystä
 • mukavuutta automaation avulla, jotta ihmiset voivat rauhassa keskittyä töihinsä

Kaikki toteutetaan energiatehokkaasti, kuten läsnäoloon ja päivänvaloon perustuva vakiovalonohjaus.

Äärimmäistä taloudellisuutta

Tarpeen mukainen päälle- ja poiskytkentä ja energiatehokas optimointi tarkoittavat, että ESYLUX-automaatio sisältää valtavasti säästöpotentiaalia. Muita hyötyjä:

 • Kaikki hyöty LED-valaistuksen käyttöiästä
 • Yksinkertainen ja edullinen toteutus
 • Erinomainen hinta-laatusuhde

Kestävää energiatehokkuutta

 • Energiatehokkuus vähentää maailmanlaajuisia CO2-päästöjä ja hidastaa siten ilmastonmuutosta
 • Tarpeen mukaan säätyvä valaistus vähentää lisäksi yöllistä valosaastetta

Valojen ohjaus jokaiseen käyttötarkoitukseen

Niin toimistot, oppilaitokset kuin terveydenhoitolaitoksetkin: Erilaiset käyttökohteet vaativat erilaisia konsepteja ja yksilöllistä ohjausta tilanteen ja vuorokaudenajan mukaan. ESYLUX toimittaa standardienmukaisia ratkaisuja ja älykkäitä toimintoja.

Ohjaa koko tilaa kerralla

COMPACT-sarjan APC-läsnäoloilmaisimet DALI-2-järjestelmälle ohjaavat integroidulla ohjausyksiköllä ja väyläjännitesyötöllä jopa 16 valoryhmää. Koko tilan kattava, hajautettu ratkaisu täysin ilman kytkentäkaappikomponentteja ja rakennusautomaatiojärjestelmää. Se mahdollistaa esimerkiksi ryhmien vaihtamisen ilman automaation katkaisemista.

... tai huonekohtaisesti

Valaistusjärjestelmät, joissa on ESYLUX Light Control ELC, ovat runsaasti toimintoja sisältävä vaihtoehto huonekohtaiselle ohjaukselle. Asennus, ryhmitys, skaalaus ja verkotus helposti Plug-and-play-kytkennällä.

Helppo manuaalinen ohitus

Integroitu painiketulo mahdollistaa automaation ohittamisen tarvittaessa – myös DALI-järjestelmissä useimmiten perinteisellä 230 V:n painikkeella. Erityisratkaisu intuitiiviseen kytkemiseen, himmennykseen, valonvärin muuttamiseen ja valaistustilojen käyttöönottoon: painike ELC-valaistusjärjestelmille.

valonsäätö siirtymällä

Siirtymä valaisinryhmien välillä, kuten COMPACT-sarjan DUO-DALI-läsnäoloilmaisimissa, parantaa lisäksi läsnäoloon ja päivänvaloon perustuvaa vakiovalonohjausta. Sen avulla valaistus mukautuu päivänvaloon vieläkin energiatehokkaammin, erityisesti tiloissa, joissa ikkunoita on vain yhdellä sivulla.

Aikatoiminnot

Päiväys, viikonpäivä tai kellonaika: Monissa kohteissa aikatoiminnot parantavat mukavuutta ja energiatehokkuutta entisestään. DEFENSOR-sarjan ulkokäyttöön tarkoitetut liiketunnistimet kellonaikasidonnaisine käyttötiloineen ovat siitä erinomainen esimerkki. Niissä on kolme laitetta yhdessä:

 • Liikeilmaisin
 • Hämäräkytkin
 • Ajastin

Kokonaisvaltainen energiansäästö

Optimaalinen tunnelma ja maksimaalinen energiansäästö edellyttää valaistuksen lisäksi muidenkin laitteiden tarpeen mukaista ohjausta. ESYLUX kehittää siksi HVAC-ohjauksella varustettuja läsnäoloilmaisimia ja erikoisratkaisuja sisäilman energiatehokkaaseen optimointiin:

Monianturitekniikka tuottaa parhaan sisäilman

Ohjaa tarpeen mukaan valaistuksen lisäksi myös ilmastointia ja lämmitystä: ATMO-läsnäoloilmaisimet KNX-standardille tarjoavat useita antureita yhdessä laitteessa, mikä helpottaa suunnittelua ja asennusta.

Tyylikäs muotoilu

Ratkaisu täyttää tarpeensa ihanteellisesti vain silloin, kun myös sen ulkoasu sopii kohteeseen. Siksi ESYLUXin valikoimasta löytyy useita muotoiluvaihtoehtoja jokaiseen makuun. Oikea valinta, kun sisätilojen estetiikka on tärkeää: elegantin FLAT-sarjan läsnäolo- ja liikeilmaisimet tai erityisen pienikokoinen COMPACT MINI -sarja.

Helppo asentaa ja määrittää

Työnteko nykymaailmassa on jo itsessään riittävän monimutkaista. Siksi ESYLUXin tuotteet ja ratkaisut on helppo asentaa ja määrittää. Jopa valaistusjärjestelmämme ja DALI-2-laitteemme ovat heti käyttövalmiita tehdasasetuksilla!

Yhden käden pistojalusta

Jo lähestulkoon ESYLUX-standardi: Yhden käden pistojalustan ansiosta ilmaisimien ja valojen johdottaminen on helppoa eikä koko laitetta tarvitse kannatella pelkän johdon varassa. Anturi- tai valaisinpää liitetään paikalleen vasta lopuksi – kuten esimerkiksi MD-sarjan liikeilmaisimissa!

Plug-and-play

ESYLUX-ratkaisujen, kuten WAGO-WINSTA-liitäntöjen, yksinkertainen Plug-and-play-asennus helpottaa toimintaa merkittävästi, kun osaavasta työvoimasta on pulaa. Valaistusjärjestelmiä, joissa on ESYLUX Light Control, voi jopa ryhmitellä, skaalata ja verkottaa pistoliitännöillä!

ESY-App

Potentiometrillä, kaukosäätimellä tai ESY-App: Laitteidemme määrittäminen on aina helppoa. ESY-sovellus mahdollistaa lisäksi projektin hallinnan ja dokumentoinnin mobiililaitteella!

Automaation ja valon synergiaa

ESYLUX-ratkaisujen tavoitteena on automaation ja valon älykäs yhteispeli. Parhaiten se toteutuu valaisimilla, joissa on integroidut anturit. Yksinkertainen asennus ja ihanteellinen yhdistelmä modernia LED-tekniikkaa ja tarpeen mukaan ohjautuvaa anturitekniikkaa.

More